gastenboek button download button

Nieuws

Heren De Witte Olhaco ontvangen Dordrecht in belangrijk duelThuis won De Witte Olhaco alleen tijdens de eerste thuiswedstrijd van Cito. De wedstrijd De Witte Olhaco-Dordrecht begint vandaag om 18.30 uur. ... verder lezen

Dames Betech Olhaco op bezoek bij nummer acht DIO/BedumDIO heeft acht punten minder dan Betech Olhaco. DIO won drie keer en verloor drie keer met 4-0. DIO is debutant en promoveerde dit seizoen naar de tweede divisie. ... verder lezen

Heren De Witte Olhaco uitgeschakeld in tweede ronde bekertoernooiDe heren eindigden als derde achter winnaar DIO/Bedum en Donitas. De Witte Olhaco wist alleen van tweededivisionist Veracles te winnen ... verder lezen

Zaterdag in Trasselt 2e ronde beker Heren De Witte OlhacoDe heren spelen twee bekerduels in eigen huis. De eerste wedstrijd begint om 13:00 tegen DIO Bedum ... verder lezen

Dames Betech Olhaco ontvangen Zwolle 2 in sporthal TrasseltVorig jaar verloor Betech Olhaco in Zwolle met 3-2. De wedstrijd: Betech Olhaco-Zwolle 2 begint om 17.00 uur ... verder lezen

Bekijk hier al het nieuws

Nieuwsbrief opgave

Wilt u op de hoogte blijven? Geeft u zich dan op voor onze nieuwsbrief door onderstaand formulier in te vullen.

*
*

* verplichte velden.

Wilt u geen nieuwsbrief meer ontvangen? klik dan hier om af te melden.

Olhaco » informatie »

De historie van Olhaco

De geschiedenis van de volleybalvereniging begint in de zestiger jaren.
Een periode in Hoogeveen dat elke middelbare school en sportvereniging een volleybalteam had.
De gymnastiekvereniging Olympia en de voetbalvereniging HZVV hadden ook een team en speelden mee in de regionale volleybalcompetitie.
In 1960 werd duidelijk dat Olympia geen volleybalteam meer voor de competitie zou inschrijven.
Ook HZVV wilde wel van haar volleybalafdeling af.

Bij Olympia speelden toen: Ger Veldman, Remmelt Thijs, Bé Lenten en Wolter de Jonge en bij HZVV speelden Eef Everts, Geert Trompetter, A.Gils en Jan Ballast.

De fusie tussen Olympia en HZVV vond plaats tussen 16 september en 17 oktober 1960 en het gevolg was dat Hoogeveen een volleybalvereniging rijker was

De naam OLHACO werd voor het eerst gebruikt in een brief van 17 oktober 1960 waarin het eerste team onder naam van HZVV werd opgegeven, maar speelde onder de naam Olhaco in de NeVoBo-competitie.

Het eerste team dat opgegeven werd bestond uit: Geert Trompetter, Eef Everts, Bé Lenten, Wolter de Jonge, Ger Veldman en Remmelt Thijs met als reservespelers A.Gils en Jan Ballast.

In het eerste seizoen 1960-1961 werd er gelijk gestreden om de eerste plaats in de overgangsklasse.
De grootste concurrent was Pegasus met spelers als Jan Blaauw, Jan Gruppen en Jan Bols.
Pegasus werd kampioen en Olhaco werd in het eerste jaar van haar bestaan tweede.

In het volgende seizoen 1961-1962 kreeg Olhaco versterking van spelers van de Hoogeveense HBS-club (H2C) met spelers als Harrie de Goede, Richard Onnes en Herman Smidt. Olhaco werd glansrijk kampioen van de overgangsklasse en promoveerde naar de Hoofdklasse.

Voor het eerst kende Olhaco dit seizoen ook een damesteam met de speelsters:
Tineke Bunskoek-(Reinders) Ietje Fieten, Nelly Stuver, Rikky Meinen, Jeane Blanken en Jikke Terpstra.

In het seizoen 1962-1963 kwam Jan Blaauw van Pegasus naar Olhaco en het team werd gelijk kampioen van de Hoofdklasse en promoveerde naar de Eredivisie.

In het seizoen 1963-1964 kwam ook Jan Vredenborg over van Pegasus.
Het eerste jaar dat de heren van Olhaco uitkwamen in de eredivisie eindigde de ploeg onder leiding van trainer/coach dhr. Hagendoorn op de 7e plaats.

De dames kregen dit jaar versterking van Boukje Everts (van der Meulen), Janny Blokzijl en Lammy van der Pol en werden kampioen van de 1e klas en promoveerden naar de overgangsklasse.

In het seizoen 1964-1965 speelden de heren een prima seizoen en eindigden op de 3e plaats in de eredivisie net achter Libanon en kampioen Blokkeer/DES.

Tijdens een gezamenlijke ledenvergadering op 20 mei 1965 gingen de leden van Olhaco en H2C akkoord met een fusie. Olhaco ging spelen onder de naam H2C-Olhaco.

Heren 1 presteerde het seizoen 1965-1966 uitstekend en eindigde tezamen met AMVJ op een gedeelde 2e plaats net achter het bijna onverslaanbare Blokkeer/DES.
Het team bestond uit de spelers Jan Blaauw, Harrie de Goede, Richard Onnes, Herman Smidt, Geert Trompetter, Jan Vredenborg, Bé Lenten, Wim Koster en Herman Dekker met als coach/trainer dhr. Hagendoorn.

Hans Lodder kwam in het seizoen 1966-1967 van Oranje Nassau over en het succesvolle team draaide een nog beter seizoen dan het vorige.

Voor het eerste damesteam verliep het seizoen niet naar wens.
De ploeg viel bijna helemaal uit elkaar en deed vrijwillig een stapje terug van de hoofdklasse naar de overgangsklasse.

Aan het eind van het seizoen viel ook het zo succesvolle heren 1 team na vijf eredivisiejaren uit elkaar.
De spelers die in het seizoen 1967-1968 het nieuwe heren 1 vormden waren W.de Lange, B.Stubbe, L.Ebink, B.Rusch, Edy Klaver, Wim Koster, Jan Blaauw, Johan van Genne en Jan Vredenborg.
Het team van H2C-Olhaco was zodanig verzwakt dat het op de laatste plaats eindigde in de eredivisie en moest degraderen naar de hoofdklasse.

In het seizoen 1968-1969 werd de aluminiumfabriek ALHO sponsor van H2C-Olhaco.
Enkele spelers vertrokken aan het eind van het seizoen en werden vervangen door
Dick Bruinsma, Piet de Goede, Freek de Jonge, Foppe Klijnsma, Jan Kuiper en Klaas van der Veen.
De heren van H2C-Olhaco 1 kenden een moeilijk seizoen maar konden zich handhaven in de hoofdklasse.

Bestuursleden in de jaren zestig waren:
H.A.Prinsen, J.H.Slump, L.Venhuis, J.Schoemaker, P.Fieten, J.Scholing, G.J.Tichelaar, R.Slot, E.J.Klaver, J.de Weerd, I.W.Meyers, A.Pot, J.G.Jullens, R.Thijs, E.Everts en
Mej. Z.G.Reinders

Op 20 maart 1970 werd de eerste sporthal aan de Zwembadweg in Hoogeveen geopend.

Het eerste herenteam was niet sterk genoeg voor de hoofdklasse en degradeerde naar de overgangsklasse.

Bij het begin van het seizoen 1970-1971 verdween de naam H2C omdat de binding met het Menso Alting College er niet meer was.

In 1972-1973 werden door een reorganisatie van de NeVoBo het eerste dames- en herenteam ingedeeld in de 3e divisie.
De heren eindigden dat seizoen op een goede 3e plaats.


De dames Alice Prinsen, Marjan ten Cate, Ida van Duinen, Sjoukje de Haan,
Annie Bakker (Booy), Tineke Bunskoek (Reinders), Arry Mulder (Schonewille), Boukje Everts (van der Meulen) en Marie Kist (Boer )eindigden op een vijfde plaats.

In 1974 werd Taberna hoofdsponsor van Olhaco.
Gerrit Koster en Kees Boonzaaijer kwamen het 1e team versterken, werden kampioen van de 3e divisie en promoveerden naar de 2e divisie.
In dit jaar op 27 juni 1974 fuseerde Olhaco met KWIEK.

Het bestuur van Olhaco bestond uit Eef Everts voorzitter, Roelof Slot secretaris G. Mulder penningmeester en was verder aangevuld met Boukje Everts, Fake de Jonge, Bert de Weerd en Anton Benjamins.
De dames werden dit jaar kampioen van de 3e divisie en promoveerden naar de 2e divisie.
De heren behaalden in de 2e divisie een verdienstelijke 4e plaats.

Het seizoen 1975-1976 was voor heren 1 onder leiding van trainer/coach Ab Deurman geen succes en zij degradeerden naar de 3e divisie.
Henk Wever nam het trainen en coachen van hem over.
Heren 2 met de spelers Anton Benjamins, Bert en Rob de Weerd, Eddy Mulder, Ben Hofman, Fake de Jonge, Harry Bolks, Ton Scholten en Bert Baakman eindigde op de 2e plaats in de promotieklasse.
Dames 1 kreeg versterking van Jenny van Slochteren (Punt), Ineke Overdijk (Dijkstra) en Lettie Tap en deed het dit jaar ook goed door op een 4e plaats in de 2e divisie te eindigen.

In het seizoen 1976-1977 vertrok Henk Wever en Lute Jager werd als nieuwe trainer/coach aangetrokken.
Dames 1 kon dit seizoen het niet bolwerken in de 2e divisie en degradeerde naar de 3e divisie.

Olhaco telde dit seizoen 177 leden, 81 dames en 93 heren.

In 1977-1978 was er weer succes voor dames 1 met het kampioenschap in de 3e divisie met de speelsters Janny Boer, Yvonne de Boer, Marjan ten Cate, Sijkje Dijkstra, Magda Hartman, Marie Kist en Ineke Overdijk.

Voor het seizoen 1978-1979 werd Huub de Dreu als trainer aangetrokken.
Heren 1 eindigde in de 3e divisie op de 6de en de dames op een 8ste plaats.

De heren van Olhaco kenden in 1979-1980 een moeilijk seizoen maar wisten zich via een beslissingswedstrijd tegen DAC Dedemsvaart te handhaven in de 3de Divisie.

Bestuursleden in de jaren 70 waren:
Anton Benjamins, Geert Mulder, Boukje Everts, Fake de Jonge, Yvonne de Boer, Ben Hofman, Harry Wassen, Wout Kelder, Hans Kimmels, Bert de Weerd, A.J.Ossenwold, Truus Deurman, Freek de Jonge, Eef Everts, Dirk Dikmaat, J.Sintemaartensdijk, Foppe Klijnsma, Ineke Overdijk en Roelof Slot.

Dames 1 had 1980-1981 een uitstekend seizoen en miste op een haar de promotie naar de 1e Divisie.
Heren 1 met als nieuwe trainer Harry Arends werd 7e in de 3e Divisie.
Sintmaartensdijk en Timmerman traden uit het bestuur en werden vervangen door Wout Kelder en Evert de Boer.

Olhaco kwam dit seizoen met een record aantal van 7 dames- en 7 herenteams uit in de competitie.

In het seizoen 1981-1982 werd er voor het eerst een mini-commissie opgericht met als trainers Gerrit van Delden, Tineke Bunskoek en Boukje Everts.
Tevens werd er een technische commissie in het leven geroepen met de leden:
Eef Everts als voorzitter en verder Menno Veenstra, Ben Seesink, Marie Kist, Jacqueline van Amsterdam, Harry Bolks en Gerrit van Delden.

Ook het clubblad onderging de broodnodige vernieuwing.
Rob Pot, Bert Meinen, Gerjanne Brand en Antje van Daarselaar vormden de redactie.

Henk Wesselink werd voor het seizoen 1982-1983 als nieuwe trainer aangetrokken voor heren 1 dat bestond uit: Anton Benjamins, Willem van de Berg, Harry Bolks, Rob de Weerd, Fake de Jonge, Foppe Klijnsma, Evert de Boer, Jan Stevenson en Dick Bruinsma en eindigde als vijfde in de competitie.
Dames 1 moest na vijf seizoenen degraderen uit de 2e divisie.
Tijdens dit seizoen werd Marie Kist gehuldigd omdat ze al 25 jaar volleybalde.

Dames 1 bestond dat seizoen uit Marie Kist, Marian Oldenbeuving, Magda Hartman, Ria Hund, Ineke Overdijk, Jannie Boer, Ineke Schrumph en Frida Schonewille ging het seizoen 1983-1984 in met Harry Bolks als trainer.
Olhaco had toen 240 leden.

Het seizoen 1984-1985 kende weinig hoogte- of dieptepunten.

Op 21 december 1985 werd het seizoen 1985-1986 overschaduwd door het overlijden van Roelof Slot oprichter van Olhaco en volleybalpionier van het eerste uur.
De eigenaar van Taberna meubelen dhr. Mager (Olhaco sponsor vanaf 1974) overleed op 15 oktober 1985.
Voor heren 1 werd het een dramatisch seizoen en degradeerde bijna naar de promotieklasse.

Een groep van twaalf Olhacoleden t.w. Harry Douma, Jan van de Beld, Bert Meinen, Karl Drenth, Harold Veldkamp, Rob Houthooft, Herman van de Berg, Berthil Knapper Jos Schonewille en Rob Pot organiseerde een volleybalmarathon en stelde het nieuwe record vast op 38 uur.

Ook het seizoen 1986-1987 was voor heren 1 geen goed seizoen en het moest na 15 jaar divisie spelen degraderen naar de promotieklasse.
Een pluspuntje kende Olhaco in dit jaar omdat het 400e lid José Lip kon worden ingeschreven.

In het 1987-1988 seizoen liep het sponsorcontract met Taberna af en werd niet verlengd.
Heren 1 kende een moeilijk seizoen maar kon zich via beslissingswedstrijden handhaven n de promotieklasse.
Jan Leijssenaar werd aangesteld als nieuwe trainer van dames 1 en eindigde dit seizoen op een verdienstelijke 2e plaats in de promotieklas.

De sponsorcommissie met o.a. Eric Oosterhof en Evert de Boer vond voor aanvang van het seizoen 1988-1989 een nieuwe hoofdsponsor. De vereniging tekende een driejarig sponsorcontract met Henk en Marijke Otter eigenaren van discotheek Hollywood.
Olhaco ging in de competitie spelen onder de naam Hollywood Stars.

De vereniging organiseerde tezamen met Uiterwijk Winkel verzekeringen een clinic met het zo succesvolle Nederlands volleybalteam o.l.v. Arie Selinger.
Meer dan 1000 toeschouwers zaten in sporthal Valkenlaan te genieten van een volleybalshow.
Alle trainingsaspecten van het volleybal kwamen aan bod.
Hoogtepunt van de avond was wel de wedstrijd van heren 1 tegen de alleen spelende Avital Selinger.
De kleine Avital Selinger won de wedstrijd tegen het voltallige heren 1 met 15-12.

In de ledenvergadering van 31 oktober 1989 vonden de aanwezige leden dat Olhaco op een te laag niveau speelde en dat het bestuur stappen moest ondernemen om de eerste teams op een hoger plan te laten spelen.
Er werd een commissie “Top” gevormd met Marie Kist, Eric Oosterhof, Foppe Klijnsma, Gerrit Schraa en Frans Verstappen die een beleidsplan voor de komende jaren schreven.

Heren 1 werd sterk verjongd met talentvolle spelers als Kees Jan Everts, Wim van de Bijl, Harco Meijer en verder aangevuld met Foppe Klijnsma, Evert de Boer, Willem Willems, Andre Vogelzang, Jan Henk Mulder en Martin Keuter o.l.v. trainer Harry Bolks eindigde heren 1 op een zevende plaats in de promotieklas in het seizoen 199-1990.

Ook dames 1 werd sterk verjongd met speelsters als Riena Dijkstra, Natasja Seesink, Geriena Neutel, José Lip, Velesca Postma, Petra Koster, Bianca Donker, Herma de Weerd en Marisca Oving.

Op 20 oktober 1989 werd sporthal Trasselt geopend.

Bestuursleden in de jaren 80 waren;
Evert de Boer, Frans en Jolanda Verstappen, Gerrit Schraa, Geke Pol, Willeke Uiterwijk Winkel, Koert Mager, Ilse Lenten, Jan Kremer, Anton Benjamins, Wout Kelder, Timmerman, Harry Wassen, Hans Kimmels, Boukje en Eef Everts en Roelof Slot.

Op 6 juli 1990 werd het driejarig sponsorcontract getekend met hoofdsponsor Uiterwijk Winkel en een tiental sub-sponsoren Een zestigtal bedrijven werd sub-sponsor van de vereniging Olhaco.
Voor heren 1 werd Loek Hagendoorn en voor dames 1 werd Edward Lehman als trainers aangetrokken.
De heren1 selectie werd versterkt met Fokko Bosker, Berry Hoekstra en eredivisiespeler Bert Bouwmeester en werden kampioen van de promotieklas en promoveerde naar de 3e divisie.

Voor dames 1 was het seizoen 1990-1991 minder goed, want het eindigde onderaan in de promotieklas.
Dames 2 met Rita Werkman, Marjan Lichtendonk, Ineke Overdijk, Marie Kist, Dineke Buikema, Magda Hartman en Jenny van Slochteren o.l.v. trainer Jan Bies won de Districtbeker.

Het C-jongensteam met Jeroen Beumer, Bert Karst, Richard Gort, David Scholing, Martijn Ninkeula, Theo Scholing en Arnold Prins werd o.l.v. Henk Karst en Jan Leijssenaar in Voorburg kampioen van Nederland.

Het Nederlands zitvolleybalteam gaf op 19 december 1990 een zitvolleybalclinic.

Voor Olhaco was 1991-1992 een uitstekend seizoen met veel kampioenen.
Het ledenaantal groeide naar 458 leden met 21 seniorenteams en 15 jeugdteams.
Arjan Kremer, Willem Frieling en Harold Velkamp kwamen heren 1 versterken en werden ongeslagen kampioen van de 3e Divisie en promoveerden naar de 2e divisie.

Op 7,8 en 9 mei 1992 werd voor het eerst door de beachcommissie o.l.v. Rob Pot en Gerrit Schraa en de leden Toon Rizzelli, Koert Mager, Zwaantinus BruinsSlot, Eddy Pendjol en Luuk Strijker een zeer succesvol indoor beachvolleybal toernooi georganiseerd.
In de Mauritshal werd een 300 m³ zand gestort waarop acht volleybalvelden werden uitgezet.

Heren 1 kreeg in het seizoen 1992-1993 versterking van de spelers Mark Kisjes en Jos Boer en werd glansrijk kampioen van de 2e divisie.
In Vught werden de heren o.l.v. Loek Hagendoorn NSW bekerkampioen van Nederland.

Dames 1 werd drastisch gewijzigd en alleen Rita Werkman bleef van de bestaande selectie over die werd aangevuld met Margriet Baas, Renate Boschman, Inge Zantingh, Bianco Donker, Natasja Seesink, Edith van de Vinne, Pamela Overdijk en Diane Veldman en werden 2e in de promotieklas.

Jongens B1 schreven historie en werden in Wageningen kampioen van Nederland.

Op 1 september 1992 telde Olhaco 510 leden en speelden er 19 seniorenteams,
7 recreantenteams 18 jeugdteams en 6 minigroepen.

Gerrit Grolleman, Jacob Gerrits en Hans Wesselink uit Hardenberg kwamen voor aanvang van het seizoen 1993-1994 heren 1 versterken en het team eindigde op de 2e plaats in de 1e divisie.
Dames 1 werd kampioen van de promotieklas en promoveerden naar de 3e divisie.

Voor de aanvang van het seizoen 1994-1995 vertrokken de trainers Loek Hagendoorn en na enkele wedstrijden Jan Winters en werden opgevolgd door Hans Oude Luttikhuis uit Almelo.
Omdat Bert Bouwmester, Fokko Bosker en Berry Hoekstra een stapje terug deden naar het 2e team had heren 1 van Olhaco een moeilijk seizoen en eindigde op de 10e plaats in de 1e divisie.

Heren 2 werd glansrijk kampioen van de promotieklasse en won tevens de Districtbeker.

Voor het eerst in de historie van Olhaco promoveerde dames 1 met o.a.Connie Joling, Alette Post, Yvonne Booy, Ilse Reinink, Rita Werkman en Kirsten Steenbergen en trainer/coach Marcel Veldschoten naar de 1e divisie.

Heren 1 deed het in dit seizoen 1995-1996 niet goed ondanks versterking van Harold Bos, Jeroen Dekker uit Zwolle, Remco Jansen uit Barneveld, Bram Hulsman uit Ootmarsum en Remco Brouwer uit Apeldoorn en verder Jeroen Beumer, Guido Bruinsma, Hans Wesselink Jacob Gerrits en Arjan Kremer en werden vijfde in de 1e divisie
Trainer Hans Oude Luttikhuis stopte dan ook na enkele wedstrijden en hij werd opgevolgd door Theo Wiersma uit Leeuwarden.

In het seizoen 1996-1997 stopte Uiterwijk Winkel als hoofdsponsor van de vereniging en de vereniging ging verder onder de naam van de nieuwe sponsor EMS electronica.
Na zes jaar lid te zijn geweest van Olhaco stopt Bert Bouwmeester met zijn volleybalactiviteiten.
Zowel heren 1 als dames 1 degradeerden dit seizoen uit de 1e divisie.

Eef Everts trad in dit jaar ook af als voorzitter van de vereniging en ontving voor zijn vele verdiensten in de volleybalsport de bronzen NeVoBo speld.

In het seizoen 1997-1998 volgde Jan Kollen de vorig seizoen vertrokken trainer Theo Wiersma op. Jan Kollen stopte reeds na vier nederlagen op rij en werd opgevolgd door Jack de Vries uit Kolham.
Henk Koops werd trainer van dames 1.
Beide 1e teams degradeerden dit seizoen van de 2e naar de 3e divisie.

Tijdens de Algemene Ledenvergadering werd oud-voorzitter Eef Everts benoemd tot erelid van de vereniging en ontving Marie Kist de bronzen NeVoBo speld voor haar verdiensten voor de vereniging.

Voor de aanvang van het seizoen 1998-1999 vertrokken diverse spelers zoals Ronnie Folkerts, Erik van de Heide, Richard Vondeling en Jeroen Beumer die bij Sudosa ging spelen.
De seizoenstart met o.a de spelers Erwin Bakker, Martijn Ninkeula, Jan Lemstra, Richard Kohl en Arnold Prins verliep prima en het team eindigde uiteindelijk op de 3e plaats in de 3e divisie.

Voor het damesteam met Marieke Eggen, Mirjan Botter, Judith Epping, Martine Vos, Jolanda Stevens, Hilde van de Weerd, Sandra Kollen, Ellen Streutker, Elise Harmelink, Moniek van Houten en Anne Marijn Bruinsma werd het weer een moeizaam seizoen en moest het aan het eind van het seizoen degraderen naar de promotieklasse

Heren 1 miste in het seizoen 1999-2000 dat versterking had gekregen van Jochem van Diepen en Ben en Thijs van Noorden uit Dwingeloo op een haar de promotie naar de 2e divisie
Trainer Jack de Vries moest wegens een nieuwe baan de vereniging verlaten.
Tijdens het seizoen werd de training overgenomen door Loek Hagendoorn.
Aan het eind van dit seizoen werd Boy Soenpiet als nieuwe trainer en Dik Beumer als manager aangesteld.
Trainer Henk Koops had aan het eind van het vorig seizoen de vereniging verlaten en werd opgevolgd door Alex Sanders uit Ommen.

Bestuursleden in de jaren ’90 waren:
Eef Everts, Dik Beumer, Ina van Slooten, Jan Leijssenaar, Martin Keuter, Gerrit Schraa, Henk de Goede, Jacob Hoeksema, Anton Benjamins, Wout Kelder, Jan Kremer, Marie Kist, Ben Hofman, Ilse Lenten, Koert Mager, Willeke Uiterwijk Winkel en Evert de Boer.

 

Seizoen 2001-2002

Voor het eerst wordt er naast een Algemene ledenvergadering in het najaar, ook in het voorjaar een Algemene ledenvergadering gehouden.
Eddy Pendjol wordt de nieuwe voorzitter van de wedstrijdcommissie.

In mei 2001 wordt voor de 10e keer het Indoor Beach Volleybal Toernooi Hoogeveen georganiseerd met deelname van meer dan 100 teams.
Tijdens dit toernooi wordt er een sponsoravond georganiseerd met als gastspreker ex-bondscoach van het Nederlandse volleybalteam Toon Gerbrands.
Dames 1 o.l.v. Alex Sanders eindigt op de 7e plaats in de Hoofdklasse. Heren 1 met Jochem van Diepen, Richard Kohl, Ben van Noorden, Thijs van Noorden, Stephan Beumer, David van de Beld, Jeroen Beumer, Arnold Prins, Roy Renkema, Roy Wassen en Thijs Colijn, met trainer coach Boy Soentpiet worden kampioen in de 3e Divisie.

5 teams die kampioen zijn geworden t.w. Dames 3, Jongens A1 en B1, Heren 1 en Dames 1 recreanten maken op een open wagen een rondrit door Hoogeveen en worden op het Cascadepodium gehuldigd
Het bestuur in dit seizoen bestaat uit:
Gerrit Schraa voorzitter
Dik Beumer vice-voorzitter
Klaas van der Heide penningmeester
Reinier de Boer secretaris
Eddy Pendjol voorzitter wedstrijdcommissie
José Reinholtd voorzitter technische commissie
Bennie Benjamins voorzitter sponsorcommissie
Ina van Slooten voorzitter recreantengroep
Gerda de Vries voorzitter jeugdraad

 

Seizoen 2002-2003

In november 2002 wordt in de Algemene ledenvergadering een nieuwe redactie van het Huishoudelijk Reglement en de Statuten door de leden aangenomen.
De Mauritshal brandt af.

Alle materialen van het Indoor Beach Volleybal Toernooi Hoogeveen gaan verloren.
Nieuwe thuishaven van het Indoor Beach Volleybal Toernooi Hoogeveen wordt sportcentrum ‘t Noord.
Twee spelers van Heren 1, Thijs Colijn en Erwin Bakker, vertrekken naar de volleybalvereniging Kangeroe uit Hardenberg.
Zwaantinus Bruins Slot stapt na 13 jaar uit het organisatieteam van het Indoor Beach Volleybal Toernooi Hoogeveen.
Aan het einde van dit seizoen zeggen de beheerders, de familie Arends, de huur/pacht op van de kantine in sporthal Trasselt. De vereniging voert gesprekken met de Gemeente en neemt in september 2003 de huur/pacht van de kantine over.
Dames 1 eindigt op de 2e plaats in de Hoofdklasse en promoveert via PD-wedstrijden naar de 3e divisie.
Alex Sanders stopt als trainer van Dames 1.
Twee leden van de vereniging, Fake de Jonge en Dick Bruinsma, worden gehuldigd wegens hun 40-jarig lidmaatschap.
Het bestuur in dit seizoen bestaat uit:
Gerrit Schraa voorzitter
Dik Beumer vice-voorzitter en voorzitter kantinecommissie
Klaas van der Heide penningmeester
Reinier de Boer secretaris
Eddy Pendjol voorzitter wedstrijdcommissie
Jose Reinholtd voorzitter technische commissie
Bennie Benjamins voorzitter sponsorcommissie
Reinier de Boer voorzitter pr-commissie

 

Seizoen 2003-2004

In een extra Algemene ledenvergadering op 11 september 2003 besluiten de leden van de vereniging de pacht/huur van de kantine van de fam. Arends over te nemen.
Er wordt een kantinecommissie ingesteld met Dik Beumer als voorzitter.
Van hoofdsponsor De Witte ontvangt de vereniging gratis een complete frituuroven.
Het beleidsplan 2004-2009 wordt door de leden in de Algemene ledenvergadering van juni 2004 goedgekeurd.
De sponsor- en de pr-commissie worden samengevoegd tot sponsor-pr-commissie.
Reinier de Boer treedt af als secretaris van het bestuur en wordt opgevolgd door Gerda de Vries.
Op 22 november 2003 overlijdt Zwaantinus Bruins Slot.
Hans Tuhumury wordt de nieuwe trainer van Dames 1 en eindigt dit seizoen op de 8e plaats in de 3e Divisie.
Eddy Pendjol stopt met het voorzitterschap van de wedstrijdcommissie en wordt opgevolgd door Marga Wassen.
Het bestuur in dit seizoen bestaat uit:
Gerrit Schraa voorzitter
Dik Beumer vice-voorzitter
Klaas van der Heide penningmeester
Gerda de Vries secretaris
Eddy Pendjol voorzitter wedstrijdcommissie
Jose Reinholtd voorzitter technische commissie
Bennie Benjamins voorzitter sponsor-pr-commissie

 

Seizoen 2004-2005

Een zeer succesvol seizoen met o.a acht teams die kampioen worden t.w. Dames 3, Meisjes B1 en MB3, MC1 en MC2, Jongens B2, en twee miniteams.
In september 2004 lanceert de vereniging een, door Erwin Bakker gemaakte, totaal vernieuwde website: www.olhaco.nl
Twee spelers, Thijs Colijn en Erwin Bakker, keren terug van Kangeroe uit Hardenberg en komen Heren 1 versterken.
In juni organiseert Olhaco een interland voor spelers onder de 21 jaar tussen Nederland en Brazilië in een bomvolle sporthal Trasselt. Brazilië wint met 1-3.
Heren 1 eindigt op de 3e plaats in de 2e divisie en Dames 1 op de 9e plaats in de 3e divisie.
Roy Wassen vertrekt aan het einde van het seizoen naar eredivisionist Lycurgus uit Groningen.
Dames 1 moet pd-wedstrijden spelen, maar blijft in de 3e divisie.
Trainer van Dames 1, Lou Drost, verlaat de vereniging na een jaar wegens verhuizing naar Leiden.
Het bestuur in dit seizoen bestaat uit:
Gerrit Schraa voorzitter
Dik Beumer vice-voorzitter en voorzitter kantinecommissie
Klaas van der Heide penningmeester
Gerda de Vries secretaris
Marga Wassen voorzitter wedstrijdcommissie
Anton Benjamins voorzitter technische commissie
Bennie Benjamins voorzitter sponsor-pr-commissie
Dik Beumer voorzitter kantinecommissie

 

Seizoen 2005-2006

Paul Oosterhof houdt een tevredenheidsonderzoek onder de leden met een prima uitslag.
Heren 1 o.l.v. Henk Evelaar wordt kampioen van de 2e divisie en promoveert naar de 1e divisie.
Teamsamenstelling: Roy Renkema, Danny Gruppen, Erwin Bakker, Maarten Bisschop, Stephan Beumer, Michiel van Dorsten, Richard Kohl, Thijs Colijn en libero Ben van Noorden.
Dames 1 eindigt op de 8e plaats in de 3e divisie.
Sponsor De Witte Assurantiën verhoogt de sponsorbijdrage met 100%.
De verkoop van een kalender met foto’s van alle teams van de vereniging wordt een flop.
De Algemene Ledenvergadering van mei 2006 besluit te stoppen met de uitgave van het clubblad.
De reden hiervan is dat er te weinig kopij binnenkomt. Informatie en nieuws van en over de vereniging zal in het vervolg via de eigen site te lezen zijn en twee keer per jaar via de uitgave van een wedstrijdbulletin.
Spoedberichten voor de leden zullen via een nieuwsbrief verzonden worden.
In juli 2006 verschijnt het laatste clubblad jaargang 26 nr. 6. Rob Pot is meer dan 25 jaar redacteur van het clubblad geweest.
Het bestuur in dit seizoen bestaat uit:
Gerrit Schraa voorzitter
Dik Beumer vice-voorzitter en voorzitter kantinecommissie
Klaas van der Heide penningmeester
Gerda de Vries secretaris
Marga Wassen voorzitter wedstrijdcommissie
Anton Benjamins voorzitter technische commissie
Bennie Benjamins voorzitter sponsor-pr-commissie
Dik Beumer voorzitter kantinecommissie

 

Seizoen 2006-2007

De 22-jarige Stephan Blaauw wordt de nieuwe trainer van Dames 1 en behaalt in dit seizoen de 2e plaats in de 3e divisie en promoveert daardoor naar de 2e divisie en wint de districtsbeker.
Het damesteam bestond uit: Chantal Nijstad, Joyce Wassen, Kirsten Benjamins, Annemarie Stevens, Annelies Hagedoorn, Anne Chardon, Pia Liklikwatil, Yvonne Booy, Pamela Reijs en Alexandra Hogeveen.
Roy Wassen komt aan het begin van het seizoen weer terug van Lycurgus uit Groningen.
Heren 1 komt dit seizoen uit met de spelers: Erwin Bakker, Stephan Beumer, Maarten Bisschop, Thijs Colijn, Michiel van Dorsten, Danny Gruppen, Richard Kohl, Ben van Noorden, Daniel IJsselstein en Roy Wassen.
Stephan Beumer moet i.v.m. een vervelende knieblessure definitief stoppen met volleybal.
De Algemene Ledenvergadering besluit met het instellen van een kledingcommissie en een kledingfonds en besluit Roy Wassen voor 15 uur per week aan te stellen als professionele verenigings-(technisch)coördinator.
Heren 1 speler Michiel van Dorsten vertrekt naar Sneek.
Op 8 februari 2006 overlijdt Foppe Klijnsma, speler van Heren 3, die vanaf 1962 lid was van Olhaco.
Het bestuur in dit seizoen bestaat uit:
Gerrit Schraa voorzitter
Dik Beumer vice-voorzitter en voorzitter kantinecommissie
Klaas van der Heide penningmeester
Gerda de Vries secretaris
Marga Wassen voorzitter wedstrijdcommissie
Anton Benjamins voorzitter technische commissie
Bennie Benjamins voorzitter sponsor-pr-commissie
Dik Beumer voorzitter kantinecommissie

 

Seizoen 2007-2008

Aan het eind van dit seizoen stoppen, na meer dan 40 jaar Nevobo competitie gespeeld te hebben, Dik Bruinsma en Fake de Jonge. Ook Aly Veldman stopt na bijna 40 jaar met competitiespelen.
Heren 1 eindigt op de 7e plaats in de 1e divisie.
Dames 1 eindigt op 9e plaats in de 2e divisie.
Twee speelsters van Dames 1, Joyce Wassen en Chantal Nijstad, vertrekken naar de eredivisionist Dok uit Dwingeloo.
Olhaco krijgt de beschikking over een viertal beachvolleybalvelden op het terrein van het zwembad.
Dik Beumer stopt met zijn werkzaamheden als vice-voorzitter in het bestuur en als voorzitter van de kantinecommissie. Rob Zandstra volgt hem op als vice-voorzitter en Willem Willems volgt hem op als voorzitter van de kantinecommissie.
De B- en C-jeugd verkopen in een verenigingsactie 800 vogelvoedselpakketten.
De A-jeugd en de senioren verkopen in een actie 800 setjes droge worsten.
Meisjes A1 o.l.v. Harm Speelman wordt in juni in Dordrecht Nederlands kampioen en wordt in september 2008 op het kerkplein aan de Hoofdstraat gekozen tot en gehuldigd als sportploeg van Hoogeveen.
Op 9 maart 2007 overlijdt oud-Olhaco-trainer Jan (Gerard) Kollen.
Gerda de Vries stopt met het secretariaat en wordt opgevolgd door Marianne Pastoor.
Het bestuur in dit seizoen bestaat uit:
Gerrit Schraa voorzitter
Dik Beumer vice-voorzitter en voorzitter kantinecommissie
Klaas van der Heide penningmeester
Marianne Pastoor secretaris
Marga Wassen voorzitter wedstrijdcommissie
Anton Benjamins voorzitter technische commissie
Gerrit Schraa waarnemend voorzitter sponsor-pr-commissie
Dik Beumer voorzitter kantinecommissie

 

Seizoen 2008-2009

Tijdens de Algemene ledenvergadering van november 2008 gaan de leden unaniem akkoord met het voorstel van het bestuur een 100 punten plan in te voeren vanaf het seizoen 2009-2010 om de leden actiever te betrekken bij de uitvoering van de organisatorische taken binnen de vereniging onder het motto: “de vereniging is van ons allemaal”.
Ook wordt er een commissie voor de organisatie van het 50-jarig jubileum van de club samengesteld.
Het contract met De Witte Assurantiën wordt met drie jaar verlengd.
Alle leden/teams van de vereniging ontvangen nieuwe kleding.
De sponsor-pr-commissie vindt 18 team- en kledingsponsoren.
De vereniging organiseert voor de eerste keer een nieuwjaarsinstuif voor alle leden.
Henk Evelaar gaat i.p.v. Heren 1, Dames 1 trainen en degradeert met de dames naar de 3e divisie.
Het team bestaat uit: Jelinke Jonker, Marloes Groeneveld, Annemarie Stevens, Tamara Bennink, Lieke Onvlee, Marloes Prins, Paula Veldman, Pamela Reys en Alexandra Hogeveen.
Vier speelsters verlaten de vereniging aan het einde van het seizoen: Marloes Prins en Paula Veldman gaan bij Emlichheim in Duitsland spelen en Alexandra Hogeveen gaat bij Sudosa Assen volleyballen en Annemarie Stevens moet voor haar werk naar Heerenveen verhuizen.
Trainer van de dames, Henk Evelaar, verlaat de vereniging en Arnold Heerts stopt na bijna 14 jaar als manager van Dames 1.
Wim Roosenburg uit Heerenveen wordt de nieuwe trainer van Heren 1, maar verlaat de vereniging na een half jaar wegens tegenvallende resultaten. Roy Wassen en Rob van Noorden nemen de training en de coaching voor de rest van het seizoen over.
Heren 1 eindigt op de 9e plaats en moet pd-wedstrijden spelen in Slagharen en Hilversum en blijft in de 1e divisie.
Rieks Verheijen stopt tijdens het seizoen als voorzitter van de sponsor-pr-commissie wegens verhuizing naar Assen.
Roy Wassen verlaat de vereniging als professioneel technisch coördinator en treedt in dienst bij de volleybalvereniging Landstede Zwolle.
Het bestuur in dit seizoen bestaat uit:
Gerrit Schraa voorzitter
Rob Zandstra vice-voorzitter
Klaas van der Heide penningmeester
Marianne Pastoor secretaris
Marga Wassen voorzitter wedstrijdcommissie
Anton Benjamins voorzitter technische commissie
Rieks Verheijen voorzitter sponsor-pr-commissie
Willem Willems voorzitter kantinecommissie

 

Seizoen 2009-2010

Het seizoen 2009-2010 kenmerkt zich door een onrustige start vanwege het vertrek van enkele speelsters.
Hierdoor moet de TC aan de dameskant een geheel nieuwe teamindeling maken.
Dames 1 eindigt deze competitie van de 3e divisie op de 9e plaats en moet in Emmercompascuum pd-wedstrijden spelen, die gewonnen worden. Aan het eind van het seizoen stoppen Pamela Reijs en Yvonne Booy van Dames 1.
Trainer Hans Hoekstra stopt na de jaarwisseling. Zijn taak wordt voor de rest van het seizoen overgenomen door Rob van Noorden en Roy Wassen.
Ook Dames 3 stopt in z’n geheel met competitie spelen met speelsters als Tineke Bunskoek, speelster van het eerste damesteam van Olhaco, Meintje Brand, Thea Wieringa en Mariet Hepping en Ineke Overdijk..
Mohamed Romdhane wordt trainer van Heren 1 en eindigt dit jaar in de 1e divisie op de 3e plaats.
Olhaco organiseert in februari een volleybalclinic m.m.v. de bondscoach van Jong Oranje, Patrick Tonnaer.
Voor het eerst wordt het 100 puntenplan ingevoerd. Diverse functies worden door de leden ingevuld.
Hennie van Houten stopt met de ledenadministratie en wordt opgevolgd door Sander Kemperman.
In sporthal Trasselt wordt op dringend verzoek van Olhaco een AED geplaatst.
Door de Algemene Ledenvergadering worden een nieuw beleidsplan (ambitieplan) en een nieuw technisch beleidsplan aangenomen.
De vereniging voert diverse gesprekken met de Gemeente om een combinatiefunctionaris aan te trekken.
De aanbouw (uitbreiding) aan de kantine gaat definitief niet door, omdat de kosten voor de vereniging te hoog zijn.
De vereniging krijgt een nieuwe website die ontworpen is door Erwin Bakker.
De miniteams 6 en 9, jongens B en de recreanten Dames 1 worden kampioen.
Toon Rizzelli wordt met de dames voor de 5e achtereenvolgende keer kampioen in de zgn. Knappercompetitie.
Het bestuur in dit seizoen bestaat uit:
Gerrit Schraa voorzitter
Rob Zandstra vice-voorzitter
Klaas van de Heide penningmeester
Marianne Pastoor secretaris
Marga Wassen voorzitter wedstrijdcommissie
Anton Benjamins voorzitter technische commissie
Vacant voorzitter sponsor-pr-commissie
Willem Willems voorzitter kantinecommissie

 

Seizoen 2010-2011

Op 11 september 2010 wordt in sporthal Trasselt het feest gevierd ter ere van het 50-jarig bestaan met veel activiteiten waaronder een Sara en Abrahamtoernooi voor de leden, diverse clinics, een reünie met meer dan 350 oud-leden, een demonstratiewedstrijd van Heren 1 tegen Zwolle en een afsluitende feestavond. Voor alle festiviteiten is een deel van de sporthal omgetoverd tot een grote feestzaal.
In de Algemene ledenvergadering van november treedt Marga Wassen af. Haar taak als voorzitter van de wedstrijdcommissie wordt door Sjoerd Cnossen overgenomen.
In Augustus 2010 organiseert de vereniging voor de leden een succesvolle schoenen inkoopavond bij de sportzaak van Jan Bols.
Cindy Zandstra wordt tijdens de Nationale beachkampioenschappen in Scheveningen tezamen met Robin Groenewegen van TMF Dok Dwingeloo Nederlands kampioen beachvolleybal
C-jeugd.
Alinda Willems en Lisanne Coeling behaalden een verdienstelijke vierde plaats.
Alexandra Hogeveen en Marloes Prins keren aan het begin van het seizoen terug in Dames 1
De nieuwe trainer van Dames 1 wordt Mark Kampman en hij krijgt assistentie van Bert Bennink als conditietrainer. Tom Stelpstra doet de analyse en manager is Rob Zandstra.
Dames 1 bestaat dit seizoen uit Tamara Bennink, Marloes Prins, Alexandra Hogeveen, Maaike Uiterwijk Winkel, Nienke Zandstra, Sandra van der Belt, Lisanne Coeling, Alinda Willems, Petra Klokker en Jelinke Jonker.
Tijdens het seizoen komt Elles Robben (Tjoba Klazienaveen) het team versterken.
Dames 1 wordt kampioen in de regiodivisie en promoveert naar de 2e divisie.
Dames 1 wint in de finalewedstrijd van het regionale bekertoernooi in Ommen van De Bevers uit Lemelerveld.
Paul de Vries verlaat eredivisionist Lycurgus en wordt lid van Olhaco.
Heren 1 bestaat uit Maarten Bisschop, Thijs Colijn, Xander Arling, Sander Kemperman, Ben van Noorden, Steffen Onvlee, Martijn Rötgers, Edwin Homan, Oscar Scholing en Paul de Vries.
Heren 1 overleeft twee nationale bekerronden tegen B-league-teams, maar verliest in de 1/8 finale tegen A-league-team en de latere Nederlands kampioen Nesselande/Rivius uit Rotterdam o.l.v. Albert Christina met 0-3.
Heren 1 eindigt op de tweede plaats in de 1ste divisie.
Mohamed Romdhane vertrekt als trainer en Hans Merrelaar als manager van Heren 1 aan het einde van het seizoen.
In januari 2011 organiseert de vereniging een clinic met medewerking van een zestal speelsters van het Nederlands damesteam o.l.v. Avital Selinger.
De vereniging organiseert in maart een demonstratiewedstrijd van Dames 2 tegen het Nederlands doventeam.
In de Algemene ledenvergadering van mei treden af;
Marianne Pastoor als secretaris. Haar taak wordt overgenomen door Reinier de Boer.
Gerrit Schraa als voorzitter. In deze ledenvergadering wordt Gerrit Schraa benoemd tot erelid van de vereniging.
Tijdens de feestavond van de vereniging ontvangt Anton Benjamins de bronzen bondsspeld en wordt Rob Pot benoemd tot lid van verdienste.
De Witte stopt aan het einde van dit seizoen met het hoofdsponsorschap, maar blijft subsponsor van de vereniging.
De miniteams 5 en 6, Jongens A1, Heren Recreanten 2 en Dames 1 worden kampioen.
Het Unigarant Indoor Beach Volleybal Toernooi wordt voor de 20ste keer gehouden. Zes leden van de beachcommissie treden na afloop van het toernooi uit de beachcommissie.
Op 24, 25 en 26 juni organiseert de vereniging een trainingsweekend van de meisjes van Jeugd Oranje. Dat wordt een groot succes. Dames 1 wint de wedstrijd van Jeugd Oranje met overmacht.
Het bestuur in dit seizoen bestaat uit:
Gerrit Schraa voorzitter
Rob Zandstra vice-voorzitter
Klaas van der Heide penningmeester
Marianne Pastoor secretaris
Sjoerd Cnossen voorzitter wedstrijdcommissie
Roel Onvlee voorzitter technische commissie
Anton Benjamins wnd. voorzitter sponsor-pr-commissie
Willem Willems voorzitter kantinecommissie

 

Seizoen 2011-2012

In november 2011 organiseert Olhaco in samenwerking met de Nevobo een drieluik training.
Abe Meininger verzorgt deze talententraining voor meisjes van 12 tot 16 jaar en wordt gehouden in sporthal Trasselt.
Hans Merrelaar wordt opnieuw manager van Heren 1.
TV Drenthe is op 19 december opnieuw te gast bij de wedstrijd Olhaco-VC Sneek.
De nieuwe indoor-beachvolleybalcommissie is zeer succesvol en organiseert een indoor beachvolleybaltoernooi met 238 deelnemende teams.
Penningmeester Klaas van der Heide treedt na 11 jaar af in de Algemene ledenvergadering van17 november 2011.
Reinier de Boer stopt als secretaris van het bestuur.
Tijdens de feestavond 12 mei 2012 wordt Tineke Bunskoek voor al haar verdiensten voor Olhaco als erelid gehuldigd en wordt Reinier de Boer door het bestuur in de bloemen gezet, omdat hij meer dan 25 jaar verslaggever is van Olhaco voor de Hoogeveensche Courant.
Op 1 en 2 juni wordt door Dames 1 een 24 uurs volleybalmarathon georganiseerd t.b.v. de stichting JET. (Je Energie Terug) Bedenkster van deze actie is speelster van Dames 1, Nienke Zandstra.
De marathon levert 5555 euro voor de stichting op.
Dames 1 eindigt op de zesde plaats in de 2e divisie, Dames 2 wordt kampioen in de 1e klas.
Heren 1 eindigt op de tweede plaats in de 1e divisie en Heren 4 en Heren 6 promoveren. Bij de mini’s worden 4 teams kampioen. In de zgn. Knappercompetitie worden Heren 2 en Heren 3 kampioen
Het bestuur in dit seizoen bestaat uit:
Vacant voorzitter
Rob Zandstra vice-voorzitter
Ralf Chardon penningmeester
Reinier de Boer secretaris
Sjoerd Cnossen voorzitter wedstrijdcommissie
Roel Onvlee voorzitter technische commissie
Anton Benjamins wnd. voorzitter sponsor-pr-commissie
Willem Willems voorzitter kantinecommissie